Gratis bezorging!
2-Pack 5% korting
3-Pack 10% korting
  • Nederlands
  • Privacyverklaring

    Privacyverklaring Vektløs

    Datum: 01/10/2020

    Vektløs B.V. en diens operationele groepen, dochterondernemingen en divisies (hierna ‘Vektløs’, ‘wij/we’ of ‘ons’) zetten zich in voor het beschermen van de privacy en veiligheid van persoonsgegevens. Vektløs heeft deze privacyverklaring opgesteld om uitleg te geven over hoe Vektløs persoonsgegevens verzamelt en gebruikt.

    Contactgegevens

    • Statutair gevestigd: Warmoesstraat 60-3, 1012JG, Amsterdam
    • Ingeschreven bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer: 80386334
    • BTW nummer: NL861657743B01
    • E-mailadres: [email protected]
    • Telefoonnummer: +31 (0)20 210 18 41
    • Website: www.vektlos.nl

    Overzicht

    In deze privacyverklaring wordt uitgelegd hoe Vektløs jouw persoonsgegevens verwerkt door antwoord te geven op de volgende vragen:

    1. Is deze privacyverklaring op jou van toepassing?
    2. Welke persoonsgegevens verzamelt Vektløs en voor welk doel?
    3. Wie heeft toegang tot jouw persoonsgegevens?
    4. Hoelang bewaart Vektløs je persoonsgegevens?
    5. Welke maatregelen neemt Vektløs om je persoonsgegevens te beschermen?
    6. Waar bewaart Vektløs je persoonsgegevens en waarnaartoe worden ze doorgegeven?
    7. Welke rechten kun je uitoefenen in verband met je persoonsgegevens?
    8. Wat als je andere vragen of klachten hebt?
    9. Wordt deze privacyverklaring bijgewerkt?

     

    1. Is deze privacyverklaring op jou van toepassing?

    Deze privacyverklaring is op jou van toepassing als je:

    • een klant bent van Vektløs;
    • bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van Vektløs of deelneemt aan een actie van Vektløs;
    • de website van Vektløs (www.Vektlos.com) of een van de onderliggende subpagina's (gezamenlijk de ‘website’) bezoekt;

     

    2. Welke persoonsgegevens verzamelt Vektløs en voor welk doel?

    Gedurende het uitvoeren van de zakelijke activiteiten en bij het aanbieden en leveren van de producten en diensten moet Vektløs persoonsgegevens verwerken. ‘Persoonsgegevens’ bestaan uit alle informatie die direct of indirect kan worden gebruikt om een natuurlijke persoon te identificeren. Je levert de meeste persoonsgegevens direct aan Vektløs. In sommige gevallen worden de persoonsgegevens automatisch verzameld door Vektløs of verkregen van een derde partij.

    Hieronder leggen we per categorie, zoals die zijn aangegeven bij paragraaf 1, uit welke persoonsgegevens worden verwerkt door Vektløs, voor welk doel/welke doeleinden en op welke wettelijke grond. Het is mogelijk dat je in meer dan één categorie valt, bijvoorbeeld als je een klant bent van Vektløs en ook deelneemt aan een actie van Vektløs:

     

    1. Je bent klant bij Vektløs

     

    Vektløs verwerkt persoonsgegevens van haar klanten om de verkoop van producten mogelijk te maken, waarvoor Vektløs een overeenkomst met jou aan moet kunnen gaan, je betaling moet verwerken en het product naar je moet opsturen. Daarnaast is het nodig dat Vektløs gerelateerde verwerkingen uitvoert, zoals het bieden van bescherming, fraudepreventie en kredietcontroles en -registratie.

    In deze context verwerkt Vektløs de volgende persoonsgegevens:

    • contactgegevens, waaronder je naam, (factuur- en bezorg)adres, e-mailadres en telefoonnummer;
    • persoonsgegevens, waaronder je geboortedatum en voorkeuren;
    • bestelgegevens, waaronder product, maat, betaalmethode, verzendmethode, bestelgeschiedenis;
    • financiële gegevens, waaronder je bankrekeningnummer, creditcardnummer, factuurspecificaties, bestelbedrag, betaalstatus;
    • optionele gegevens, zoals je geslacht, bedrijfsgegevens en accountdetails.

    Daarnaast kun je gebruikmaken van de volgende gerelateerde diensten van Vektløs:

    Account: Om je shopervaring te optimaliseren en vereenvoudigen kun je op de website een account aanmaken. Om een account aan te maken, heeft Vektløs de volgende informatie nodig:

      • contactgegevens, waaronder je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer;
      • accountgegevens, waaronder je e-mailadres en wachtwoord.

     

    Daarnaast kun je de volgende optionele informatie invullen bij je account:

    • persoonsgegevens, waaronder je geslacht, geboortedatum en bedrijfsgegevens;
    • voorkeuren, waaronder de winkel, productcategorieën en maat van je voorkeur.

    Klantenservice::: Als je vragen of klachten hebt over de producten of diensten van Vektløs, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Vektløs. De klantenservice is telefonisch te bereiken of via de mail. Voordat Vektløs je vraag of klacht kan verwerken, moet Vektløs je identiteit mogelijk verifiëren op basis van je persoonsgegevens. Bij het uitvoeren van klantenserviceactiviteiten ontvangt Vektløs mogelijk de volgende persoonsgegevens

    • contactgegevens, waaronder je naam, adres, e-mailadres, leeftijd, geslacht, geboortedatum, nationaliteit en telefoonnummer;
    • content, waaronder het onderwerp van het bericht, opmerkingen, afbeeldingen en screenshots en de inhoud van het telefoongesprek;
    • optionele gegevens, zoals een bestelnummer.

    Vektløs gebruikt deze persoonlijke gegevens voor de volgende doeleinden:

    • om onze verplichtingen volgens onze overeenkomst met jou uit te voeren;
    • om jouw taal en andere voorkeuren te onthouden;
    • om je te helpen informatie te verkrijgen die je nodig heeft;
    • om een veilige service en verbeterde klantervaring te bieden;
    • om onze klanttevredenheid te evalueren en te verbeteren en onze klanten beter te begrijpen;
    • om te reageren op jouw vragen en verzoeken; en
    • om te voldoen aan wettelijke verplichtingen of ter uitvoering van onze wettelijke rechten
    1. Je hebt een abonnement op de Vektløs-nieuwsbrief, neemt deel aan een Vektløs-promotionele activiteit of neemt deel aan het Vektløs-loyaliteitsprogramma.

     

    Vektløs nieuwsbrief. : Vektløs houdt je graag op de hoogte van nieuws over Vektløs en stuurt je speciale aanbiedingen. Indien nodig vragen we je toestemming voordat we onze nieuwsbrieven en aanbiedingen sturen. Om je onze nieuwsbrief te sturen verwerkt Vektløs de volgende informatie:

    • contactgegevens, waaronder jouw naam, adres, e-mailadres, leeftijd, geslacht, geboortedatum, nationaliteit, telefoonnummer, Social Media-gegevens;
    • bestelinformatie, inclusief bestelgeschiedenis, voorkeursgeschiedenis, producten in winkelmandje;
    • voorkeuren, inclusief voorkeurswinkel (locatie), grootte;
    • technische informatie, inclusief subscribersleutel, accounttype, klantensentiment.

    Als je je voorkeuren in je account hebt opgegeven, passen we onze communicatie aan op wat wij denken dat jou interesseert en bieden we je gepersonaliseerde aanbiedingen aan. Elke communicatie bevat een opt-outlink waarmee je, je kunt afmelden voor de nieuwsbrief. Je kunt zelf je voorkeuren aanpassen in jouw account.

    Promotionele activiteit. :Vektløs kan ook een promotionele activiteit organiseren waaraan je kunt deelnemen. Om de promotionele activiteit uit te voeren, waaronder bijvoorbeeld om een winnaar te selecteren en de resultaten te communiceren, heeft Vektløs mogelijk de volgende informatie nodig:

    • contactinformatie, waaronder je naam, adres, e-mailadres, leeftijd, geslacht, geboortedatum, nationaliteit en telefoonnummer;
    • promotie-informatie, inclusief de inhoud die je verstrekt om deel te nemen aan de promotionele activiteit
    • technische informatie, inclusief een promotiecode.

     

    1. Je bezoekt de website

     

    Als je de website bezoekt, zal Vektløs – na het verkrijgen van je toestemming waar dit wettelijk vereist is – automatisch gegevens verzamelen door middel van cookies en soortgelijke technologieën. Deze informatie kan bestaan uit:

    • identificatoren, waaronder je IP-adres, cookie-id of apparaat-id;
    • informatie over je verbinding met de website, webpagina's en/of de advertentieserver, waaronder de datum, het tijdstip en het soort verbinding;
    • gegevens over je internetbrowser, waaronder het type browser en de taalinstellingen;
    • gegevens over je besturingssysteem, waaronder het type en de taalinstellingen;
    • gegevens over je apparaat, waaronder locatie en (bij een mobiel apparaat) lengtegraad, breedtegraad, model en provider;
    • gebruik van en interactie met de website, webpagina of advertentie, waaronder je interesses en klikroute;
    • informatie over de advertenties die aan jou worden gepresenteerd;
    • social media-gegevens, zoals accountgegevens.



    Vektløs gebruikt deze persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

    • om onze verplichtingen volgens onze overeenkomst met jou uit te voeren;
    • om ons en derden te helpen informatie te verzamelen over jouw bezoeken aan de website;
    • om jouw gebruik van de website te analyseren om onze website te verbeteren;
    • om advertenties, communicaties en content van ons en derden, op onze website en die van derden, specifiek gericht op jouw interesses te leveren;
    • om je taalkeuze en andere voorkeuren te onthouden;
    • om je te helpen de informatie te vinden die je zoekt;
    • om een veilige en beveiligde dienst en transacties te leveren;
    • om te meten hoeveel mensen gebruikmaken van onze sites, en hoe ze die gebruiken, om zo onze site efficiënt te blijven beheren en ons publiek beter te kunnen begrijpen;
    • om onze website te beveiligen, aanpassen en verbeteren;
    • om jouw informatie te leveren aan derden in overeenstemming met deze privacyverklaring.

    We analyseren je informatie om individuele profielen te maken. Deze profielen worden gebruikt om toekomstige interesses te voorspellen en gerichte (online) advertenties te tonen. Het doel is om je aanbiedingen te doen die voor jou relevant en interessant zijn. De profilering is gebaseerd op je (surf)gedrag op het internet.

     

    3. Wie heeft toegang tot jouw persoonsgegevens?

     

    Vektløs mag:

    • Vektløs kan je persoonsgegevens delen met diens partners, operationele groepen, dochterondernemingen en divisies, of met derden als dat nodig is voor de doeleinden zoals hierboven beschreven. Indien passend, zal Vektløs van derden vereisen dat ze activiteiten uitvoeren op een wijze die overeenkomt met de beleidsrichtlijnen en voorschriften van Vektløs met betrekking tot gegevensbescherming.
    • Vektløs kan je persoonsgegevens delen met gegevensverwerkers, dat wil zeggen partijen die voor ons persoonsgegevens verwerken. In dergelijke gevallen mogen deze derden jouw persoonsgegevens alleen gebruiken voor de doeleinden die hierboven worden beschreven en alleen in overeenstemming met onze instructies. Vektløs zal alleen verwerkers gebruiken die voldoende garanties bieden voor het invoeren van passende technische en organisatorische maatregelen en de bescherming van de rechten van betrokkenen beschermen.
    • Werknemers van Vektløs hebben mogelijk toegang tot je persoonsgegevens als dit nodig is voor het uitvoeren van hun taken. In dergelijke gevallen zal alleen toegang worden verleend als dit noodzakelijk is voor de hierboven beschreven doeleinden en alleen als de werknemer geheimhoudingsplicht heeft.
    • Vektløs kan je persoonsgegevens delen als het hiertoe bij wette, op gerechtelijk bevel of op basis van enige andere juridische procedure wordt verplicht, bijvoorbeeld door wethandhavingsinstanties of andere overheidsinstanties, om onze wettelijke rechten te vestigen of uitoefenen in verband met een zakelijke transactie, zoals een afstoting, fusie, consolidatie of verkoop van activa, of in het onwaarschijnlijke geval van een faillissement.

     

    4. Hoelang bewaart Vektløs je persoonsgegevens?

    Vektløs bewaart je persoonsgegevens beperkte tijd en zal ze verwijderen als ze niet langer nodig zijn voor de doeleinden van verwerking. De exacte periode is gebaseerd op het soort persoonsgegevens en de wettelijke verplichtingen of zakelijke doeleinden voor het bewaren ervan. Na de bewaarperiode worden de persoonsgegevens vernietigd of geanonimiseerd.

     

    5. Welke maatregelen neemt Vektløs om je persoonsgegevens te beschermen?

    Vektløs heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen tegen onbedoelde of onwettige verwerking, waaronder door te garanderen dat:

    • je persoonsgegevens zijn beschermd tegen ongeautoriseerde toegang;
    • de vertrouwelijkheid van jouw persoonsgegevens is gewaarborgd;
    • de integriteit en beschikbaarheid van jouw persoonsgegevens worden gehandhaafd;
    • medewerkers worden getraind in informatiebeveiligingsverplichtingen; en
    • daadwerkelijke of vermoede datalekken worden gerapporteerd in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

     

     

    6. Welke rechten kun je uitoefenen in verband met je persoonsgegevens?

    Op basis van de wet die van toepassing is op het gebruik van je persoonsgegevens, kun je een aantal rechten uitoefenen met betrekking tot je persoonsgegevens. Let wel, dat in vele gevallen je rechten niet absoluut zijn en wij niet verplicht zijn je verzoek in te willigen. Een aantal van deze rechten, zoals die van toepassing kunnen zijn in de Europese Unie, wordt hieronder uitgelegd.

     

    Recht van inzage

     

    Je hebt recht op een kopie van de persoonsgegevens die we van jou bewaren en om precies te weten hoe wij deze gebruiken. Je persoonsgegevens worden meestal digitaal aan je verstrekt.

     

    Recht op rectificatie

     

    We nemen redelijke stappen om te garanderen dat de gegevens die we over jou bewaren correct en volledig zijn. Als je denkt dat dit niet het geval is, kun je ons vragen ze bij te werken of aan te passen.

     

    Recht op gegevenswissing

     

    In bepaalde omstandigheden heb je het recht ons te vragen je persoonsgegevens te wissen, bijvoorbeeld wanneer de persoonsgegevens die we hebben verzameld niet meer nodig zijn voor het oorspronkelijke doel, wanneer de persoonsgegevens verouderd zijn of wanneer je je toestemming hebt ingetrokken. Dit moet echter wel worden opgewogen tegen andere factoren. We kunnen bijvoorbeeld mogelijk niet aan je verzoek voldoen vanwege bepaalde wettelijke of regelgevende verplichtingen.

     

    Recht op beperking van de verwerking

     

    In bepaalde omstandigheden heb je het recht ons te vragen (tijdelijk) te stoppen met het gebruik van je persoonsgegevens, bijvoorbeeld wanneer je denkt dat de persoonsgegevens die we van jou bewaren mogelijk niet juist zijn of wanneer je denkt dat we je persoonsgegevens niet meer hoeven te gebruiken.

     

    Recht op overdraagbaarheid van gegevens

     

    In bepaalde beperkte omstandigheden heb je het recht ons te vragen dat we de persoonsgegevens die je aan ons hebt gegevens doorgeven aan een derde partij van jouw keuze.

     

    Recht van bezwaar

     

    Je hebt het recht bezwaar te maken tegen verwerking op basis van onze rechtmatige belangen. Tenzij wij een dwingende rechtmatige grond hebben voor de verwerking zullen we de persoonsgegevens niet langer op die basis verwerken wanneer je hiertegen bezwaar aantekent. Let wel, het is mogelijk dat we bepaalde diensten of voordelen niet meer aan je kunnen leveren als we de noodzakelijke persoonsgegevens niet meer voor dat doel kunnen verwerken.

     

    Rechten met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming

     

    Je hebt het recht niet te worden onderworpen aan geautomatiseerde besluitvorming, waaronder profilering, die wettelijke gevolgen of andere aanzienlijke gevolgen voor je heeft. Als je bent onderworpen aan een geautomatiseerde beslissing en het niet eens bent met de uitkomst, kun je contact met ons opnemen aan de hand van onderstaande gegevens en ons vragen de beslissing te herzien.

     

    Recht op intrekken van toestemming

     

    We kunnen je in specifieke gevallen vragen om je toestemming voor de verwerking van je persoonsgegevens. Als we dit doen, heb je het recht te allen tijde je toestemming in te trekken. Vektløs zal de verdere verwerking zo snel mogelijk na intrekking van je toestemming stopzetten. Dit heeft echter geen invloed op de rechtmatigheid van de verwerking voordat de toestemming werd ingetrokken.



    Gebruik de contactgegevens bovenaan als je gebruik wilt maken van een van deze rechten.

     

    7. Wat als je andere vragen of klachten hebt?

    Vragen of klachten met betrekking tot de verwerking van jouw persoonsgegevens kunnen worden gericht aan Vektløs door gebruik te maken van de contactgegevens die bovenaan deze privacyverklaring staan of een e-mail te sturen naar [email protected]

    Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens of bij de privacy autoriteit in het rechtsgebied waar je werkt, waar je woont of waar een vermeende inbreuk plaatsvindt.

     

    8. Wordt deze privacyverklaring bijgewerkt?

    Deze privacyverklaring is geldig vanaf 01-10-2020 Vektløs kan deze privacyverklaring van tijd tot tijd bijwerken of herzien en zal de actuele privacyverklaring op haar website publiceren. Een dergelijke bijgewerkte privacyverklaring is geldig vanaf het moment van plaatsen op de website. We kunnen je ook via e-mail of een andere directe elektronische communicatiemethode op de hoogte brengen van wijzigingen die, naar eigen goeddunken, een wezenlijke invloed hebben op de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je bent zelf verantwoordelijk voor het periodiek bezoeken van deze Privacyverklaring om te controleren op wijzigingen. Jouw voortdurende deelname aan het loyaliteitsprogramma is jouw aanvaarding van de herziene of bijgewerkte Privacyverklaring. Links bovenaan deze privacyverklaring staat de versie datum.

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »